Beguines: CHRISTINE DE PISAN

CHRISTINE DE PISAN (Venècia, 1364-Monestir de Poissy, França, 1430)

És la primera dona que va a conseguir viure de la seua professió d’escriptora. Filla d’un metge i astròleg italià que va viure a la cort del rei Carles V de França. Christine es va educar a la cort i en la seua formació va tenir un pes important les idees del seu pare sobre la necessitat d’e

1196b75ef473143c7f492a98962c0d69

ducar les filles. Es va casar als quinze anys amb el secretari de la cort, Esteve du Castel, i va tenir tres fills, però va quedar vídua als vint-i-cinc i es va trobar amb els fills i la mare (vídua també) per mantenir, ja que li fou negada l’herència del seu espòs, fins que la va aconseguir després d’anys de lluita.

Amb l’escriptura es guanyava la vida. Autora de poesies, d’obres d’estratègia, de dret militar, de tractats pacifistes,etc. Passà a la història gràcies al seu coratge defensor de la dona. La seua obra més coneguda és el Llibre de la ciutat de les dames (1404-1405) on reivindica una genealogia femenina i fa una proposta utòpica d’un espai regit i habitat només per dones. Epístola al Déu de l’amor (1399) va ser escrita per contrarestar les calumnies que feia Jean de Meung en la seua obra “Roman de la Rose” en contra de les dones. Les seues obres són molt abundants; sobre ella també s’ha escrit àmpliament. Christine va ser lluitadora, poeta, filòsofa i feminista.

Mertxe Llop

Posted in Colaboraciones, Cultura, Gustosa recomendación

Los comentarios están cerrados.